Sayfalar

30 Ocak 2013 Çarşamba

Galatasaray !



    

    "...Çıkan yangında, binanın büyük bir kısmının hasar aldığı, bir çok nadide el yazması eserin kullanılamaz hale geldiği ve binanın çatısının çökmek üzere olduğu söyleniyor."

     22 Ocak gecesi herkesin konuştuğu sözler bunlardı. Bir tarih ve kültür hazinesinin yok olduğu, artık onarılamayacak hale geldiği, yerine en kısa zamanda lüks bir otel ya da AVM insaş edileceği söyleniyordu. Bundan önceki tarihi bina yangınlarında da böyle olmuştu nitekim. Hemen bir ihale açılıp birilerine peşkeş çekilmişti güzelim İstanbul'un gözde yerleri.

     Ama bu sefer öyle olmadı. Gerek Galatasaraylılar, gerekse Fransa bayrakları üzerinden çirkinleşmeyen gözlerini fanatizm hırsı bürümemiş insanlar, ülkemizin bu tarih ve kültür mirasına sahip çıktılar. Kulübümüzden bugün yapılan açıklamaya göre, toplanan bağışlar bir haftada 1 Milyon Türk Lirası'nı geçti.

     Hala bağış yapmak için imkanımız var: Galatasaray

     O akşam da söylemiştik aslında ama, yine hatırlayalım...

     "...Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangınla bina kullanılamaz hale gelmiş olsa da, orada üretilen fikirler yok olmaz."

    
      " ... Çıkan yangın, bir binayı yok etse de, yüzyıllardır oluşan kültür birikimini yok edemez. Galatasaray Üniversitesi, ülkemizin bağımsız ve aydınlık yüzü olmaya devam edecektir."

    
      " ...Elimizden gelenin fazlasını yapacağız, Galatasaray kültürünü yaşatacağız ! "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder