Sayfalar

14 Şubat 2013 Perşembe

Papen Mustafa

     "Her yıl, her transfer sezonunda Galatasaray'ı aradım."

      Böyle demişti Papen, futbolculuk kariyeri boyunca. Yıldızının parladığı, sarı-kırımızılı formayı giymek bir daha nasip olmamıştı. 2. lig ve mütevazi anadolu kulüplerinin ardından, en son Mudanyaspor ile anlaştığı haberini aldık Papen'in.

     Kimdi peki Papen Mustafa dediğimiz adam ?

     91-92 sezonunda PAF liginde 12 gol ile başladığı Galatasaray kariyerinde. dönemin ünlü Fransız golcüsü Jean-Pierre Papin'e benzetildiği için Papen Mustafa lakabını almıştır Mustafa Kocabey. Son vuruşlarındaki yeteneğinden ötürü, rahmetli Metin Oktay'ın, "Benden sonra gelecek en önemli golcülerden biri olacak, yeterki arkası kollansın" dediği adam Papen Msutafa. Henüz 17 yaşındayken Roma'ya attığı 2 gol ile Galatasaraylıların kalbinde taht kurmuş genç yetenektir Mustafa.
     Nedense dönemin futbol şube sorumlusu Adnan Polat, herkes gibi düşünmez ve "1 sene Kocaeli'nde kiralık oyna, seneye seni alacağız, bekle" demiştir. O "seneye" olan sene bir türlü gelmez. Ve Mustafa yıllar sonra bir röportajında hala beklediğini söyler. ( 2010 yılı )


     Papen'in kişiliği ise, zamanında Okan Buruk'un ayağının kırıldığı maçta, başına gelip hüngür hüngür ağlayarak, sağlık ekibine eliyle "hadi ulan" yapması ile anlatılır.


                              
                                                       Papen, Kral ile birlikte...
    
     Gittiği her takımda şampiyonluklar ve gol krallığı hedefler Papen Mustafa. Bir çoğuna da ulaşır. İçindeki futbol aşkıyla, ülkede birçok takımın formasını giyer.

     "Son bir hedefim kaldı. O da 300. golümü atarak kariyerimi noktalamak" diyen Papen şu anda Mudanyaspor formasıyla bu hedefini kovalamakta. Onu tanımlayacak en iyi lakap şüphesiz "Papen"... Ancak 39 yaşına gelmiş bir futbolcunun, hala kariyerinin ilk yıllarındaki bir futbolcu gibi kendine hedefler koyarak, aynı aşkla sahaya çıkması, ter dökmesi; onun bir çok meslektaşı gibi futbolu sadece "sağlıklı yaşam için yapmadığının" bir kanıtı olsa gerek. Papen Mustafa biz futbol aşıkları tarafından "futbolu seven futbolcu" nitelemesini tam anlamıyla hakediyor.

     Yıllarca beklediği sarı kırmızılı formayı giyme hasretini dindiremese de, hala Galatasaray kulübünün lisanlı ürünlerini giyecek kadar, Galatasaray'ımızın her golünde bizler gibi sevinecek kadar büyük bir Galatasaraylı.

     Amatör ruhunla, arma aşkınla, Çok Yaşa Papen Mustafa !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder